Skip to main content

headernieuw4

Mulligan therapie

Het Mulligan Concept is ontwikkeld door Brian R. Mulligan, FNZSP (Hon), Dip MT, Wellington - Nieuw Zeeland. In Nederland is de ontwikkeling daarnaast geïntroduceerd door René Claassen en Peter van Dalen, die ook het hele Mulligan gebeuren in Nederland leiden.
Zij zijn ook internationaal erkende docenten en lid van de Mulligan Concept Teachers Association.

Bij het Mulligan Concept wordt gebruikgemaakt van een passieve schuifbeweging van een gewricht (repositioneren) in combinatie met een normale actieve beweging die, indien correct toegepast, onmiddellijk leidt tot het verdwijnen van de pijn en toename van de bewegingsomvang.

Na een aantal herhalingen moet de verbetering ook zonder tussenkomst van de therapeut worden behouden. Mulligan Concept technieken kunnen op zich staand of samen met andere therapievormen leiden tot een snelle toename van gewrichtsmobiliteit en spierfunctie. Zij kunnen op vrijwel alle gewrichten in het menselijk lichaam worden toegepast, zoals de gehele wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Wetenschappelijk onderzoek van oa B. Vicenzino heeft aangetoond dat bijvoorbeeld enkeldistorsies en tennisellebogen vele malen beter reageren op deze therapie dan op gebruikelijke therapieën zoals strak intapen of andere technieken.

Meer informatie op: www.mulliganconcept.nl

 

Contact / Openingstijden

Fysiotherapie Goor

Adres: Irisstraat 2 - 21
Postcode: 7471 AV
Plaats: Goor

Tel: 0547 - 27 24 54

Openingstijden: 

- Maandag 07:30 - 19:00 uur
- Dinsdag t/m Vrijdag 07:30 - 18:00 uur 

M: info@fysiotherapiegoor.nl
WhatsApp: 06 23740763
Wij maken gebruik van Zorgmail voor veilige communicatie met andere zorgverleners.

Social