Skip to main content

headernieuw4

Psoas behandeling

Onverklaarbare buik- en/of rugpijn??

psoas

Misschien is de Psoasspier hier mede de oorzaak van……..
De Psoas is een grote spier centraal in het  lichaam. De spier zit vast aan de ruggenwervels en loopt achter de organen in de buik, via de lies naar de binnenkant van het bovenbeen.

Lees meer: Psoas behandeling

Health Check na de lockdown

Hoe belangrijk is gezondheid!

We zijn er ons allemaal enorm van bewust geworden in de afgelopen weken. Ondertussen zijn onze therapeuten weer actief aan het behandelen in de praktijk, uiteraard met een aantal aanpassingen vanwege het coronavirus. Maar uw fitheid en gezondheid blijven onze speerpunten. En steeds duidelijker wordt het dat een fit lichaam een gezonder lichaam is met een hogere weerstand.

Lees meer: Health Check na de lockdown

Hardloopschema

LOOPSCHEMA

In het opbouwschema wordt er gewerkt met hardlopen en wandelen. Het hardlopen betreft een looppas welke goed aanvoelt en met zo’n intensiteit dat je makkelijk met een eventueel loopmaatje kan praten (=regelmatige ademhaling). De bedoeling van de wandelpauzes is dat men actief kan herstellen van de looppas. Actief herstel geeft een beter trainingsresultaat dan passief herstel zoals zitten of over een hek gaan hangen. Door een goed actief herstel blijft het lichaam beter voorbereid op de volgende training. Bovendien laat je d.m.v. deze “intervalvorm” de spieren en pezen (bewegingsapparaat) beter wennen aan de constante schokbelasting.

Lees meer: Hardloopschema

Thuis werken op de laptop!

In deze moeilijke tijden, zijn wij genoodzaakt om, indien mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Een goed ingerichte ergonomische werkplek is op je werk al heel belangrijk, maar in deze tijden is het extra belangrijk om zoveel mogelijk zelf te kijken naar een zo optimaal mogelijke werkplek. Dit valt niet altijd mee. Vaak hebben mensen een kleine laptop van het werk, zitten aan de keukentafel of een bureautje op zolder waar de lichtinval niet optimaal is.

Lees meer: Thuis werken op de laptop!

Contact / Openingstijden

Fysiotherapie Goor

Adres: Irisstraat 2 - 21
Postcode: 7471 AV
Plaats: Goor

Tel: 0547 - 27 24 54

Openingstijden: 

- Maandag 07:30 - 19:00 uur
- Dinsdag t/m Vrijdag 07:30 - 18:00 uur 

M: info@fysiotherapiegoor.nl
WhatsApp: 06 23740763
Wij maken gebruik van Zorgmail voor veilige communicatie met andere zorgverleners.

Social